07855 322 018 sales@homedesignstudios.co.uk

Extended Six Bedroom House in Blackthorn

Home Design Studios were commissioned to produce a design that effectively doubled the floor area of the original four bedroom house.  The two storey and single storey extensions added an open plan kitchen and sun room, created a large master bedroom with en-suite, and sizable play room to the side.  The roof void was converted to add two further bedrooms and a bathroom.

The main entrance to the house features striking recessed glazed panels set within solid oak frames, rising up to the eaves, which allows sunlight to fill the circulation areas on each floor.  Electrically operated ‘blackout’ glass provides night time privacy.

When entering the house you are greeted by a fabulous solid oak staircase with frameless glass balustrade.  The staircase is in itself a remarkable feat of engineering weighing in at more than a tonne, it is in fact ‘hanging’ from two flitch beams on the second floor!  The homeowners were determined that the large entrance hall should have no newel posts or other supporting obstructions.